over groeiende dochters en instortende constructies…

Bimg_2269 En ineens vraag ik me af… waar is dat kleine babytje gebleven dat 3 maanden en n week geleden nog in mijn buik zat?

Meest irritante opmerking: "geniet ervan, het gaat zo snel" Nog vervelender… het is nog waar ook.

Olief begint te praten (oliviaans, als in ghuuuuuu en huuuuuuuu, klanken waar menig nijlpaard van mee kan praten), pakt speelgoed bewust vast en drukt zich op. Zie de triomfantelijke blik hiernaast.

En de allernieuwste truc is gezellig lachen naar dat leuke kindje in de spiegel. Haar beste vriendin is het, en die lacht dan ook nog eens zo guitig terug. Waarop ze dan vrolijk begint te kletsen tegen het spiegelkindje aan de wand.

MobielGezien al deze ontwikkelingen werd het de hoogste tijd voor nieuw vermaak in de vorm van een mobiel. Te krijgen in alle vormen, soorten en maten, met 3 soorten mozart-muziek en afstandbediening. Het werd dus de versie die voor olief geweldig is ik graag zie… sorry Olief. Maar wij moeten ook tegen dat ding aankijken. Nou zie je hiernaast de arm van dat ding. Die eigenlijk niet zo goed aan onze box past.. maar met wat gefrummel zat ie toch vast, goed gedaan dacht ik. Verantwoorde mobiel eraan, muziekje op, dikke pret. Olief vond het wel interessant en kletste ook eens tegen de houten poppetjes die wezenloos hun rondjes draaiden op het muziekje. Ze sloeg eens vrolijk naar het houten meisje met vlechtjes… en naar het eendje… wat een feest. En toen kletterde de hele constructie naar beneden. En dat, lieve mensen, vond ze het allerleukste. Kind bedolven onder de hele constructie, moeder (ik dus) gestressed boven de box hangend om te kijken of dochter ongedeerd is…en zij maar lachen. Daar kan de mozartmobiel dus echt niet tegenop.

Advertenties

2 thoughts on “over groeiende dochters en instortende constructies…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s