over de zonnebril, part 1

Olief had een hele hippe zonnebril. Echt, ze stal de show. Herinnert u zich deze foto nog?

Bbbimg_3542 Juist. Val Thorens. Maart 2008.
Zo schattig, met die bril.
En multifunctioneel. Kan zelfs ondersteboven op. Geen lullige scharniertjes. Gewoon Goed.

Maar.. hij werd te klein. De pootjes moesten inmiddels naar buiten gebogen worden om hem nog op te zetten. En hoewel dat best gaat, is het ook het moment voor een nieuwe. Zeker met het oog op de zon, waar wij vanaf maandag naartoe gaan.
Hoogste tijd voor een nieuwe dus.

Bij de brillenwinkel zag ik al snel hetzelfde model. Hoezee. En ook nog eens in 3 verschillende maten. Zijnde de looping 1, de 2 en de 3. Niks moeilijks aan. Op naar "iemand om ons te helpen". Dat werd een vreselijk foute man. Eigenlijk een waartegen je probleemloos "mevrouw mag ik u iets vragen" zou kunnen zeggen. Ja heus. Zo’n ‘persoon’ dus. (thanks Kim…)

brillenmevrouw brillenman hielp ons dus verder. Hij bekeek de collectie baby-zonnebrillen. En kwam tot een verbijsterende conclusie. "deze zijn allemaal even groot". Nee hoor, piepte ik nog. Want brillenman keek er heel serieus bij. En ik probeerde iets uit te leggen over maat 1, 2 en 3. Maar brillenman was niet te vermurwen. Want in de bril stond op een stickertje 119. Dat was "de maat".

En om dit aan te tonen hield hij bril maat 1 en bril maat 3 even boven elkaar. "kijk maar". "ochhhhhhhh heden U heeft gelijk. Ze zijn niet even groot."
Waarna ik de man er maar op wees dat 119 volgens mij het kleurnummer was. Wat hij met klem ontkende.

Goed, we pasten 3 brillen. Het verhaal over het verwijderen van de beveiligingsclip zal ik u besparen. Kort gezegd: die kreeg ie er niet af.
En het moest maatje 2 worden. Maar dan graag een andere kleur dan het babyblauw van het pasmodel. Want Olief met een blauwe bril, dat kan niet. Olief zette het inmiddels op een schreeuwen. En maakte zo duidelijk dat ze graag de roze wilde. Die er alleen in maat 3 was.

Geen probleem, riep brillenman. Inmiddels in lichte extase over het feit dat we deze bril van hem wilden kopen. Hij zou gewoon maat 2 bestellen in de kleur van bril 3. (detail: dit was kleur.. 119)

Blauwe bril en roze bril gingen in een bakje. Met een briefje erbij. En wij kregen een kaartje met onze bestelling. En zouden gebeld worden zodra maatje 2 er was in roze. Joechei..
Dat was dus 2 weken geleden…….

Advertenties

3 thoughts on “over de zonnebril, part 1

  1. NEEEEEEEE geen blauwe bril nee…krijg je ongetwijfeld wéér die ene vraag!!!!
    Maarre…jij geluk…hier regent het intussen alweer,dus hierrrr heeft ze die bril niet nodig!

  2. Grrrr…

    Hoe moeilijk kan het zijn?
    Maat 2, kleur 119 en doe ook maar vast maat 3, kleur 119 voor het geval Olief maat 2 ontgroeid is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s