hoe kan ik het mezelf zo moeilijk mogelijk maken?

Nou. Das simpel.

Kutrooster op werk. Zucht.
En dat je dan hoort dat je iets kunt ruilen met een collega. En even niet goed oplet. En dan is er al geruild. En mensen. Van ruilen komt…

Ja. Dat weet elk kind.
Maar ik was even zo druk. En vervolgens nog drukker. Want ineens was ook mijn vrije vrijdag zoek. Zomaar verdwenen. En wel opvangloos natuurlijk.

Naja.

In the meantime crashte ons internet. En ook mijn lieve lappie. Waar ik nu een luttele 100 mb aan foto’s vanaf gehaald heb. En zie. Hij herleeft. Phew.

Dochter wordt 2.
TWEE.

Ze peuterpubert al langer trouwens, dus ze valt niet bepaald in de "ik-ben-twee-en-ik-zeg-nee-groep".
Ze valt zeg maar in de, ik ben 1, ik weet dat ik een onafhankelijk persoon ben en ik heb een lekker bekkie, dus ik rebelleer al wat eerder, groep.

Echt.

En ik zeg bijna nooit meer iets van andere kinderen. Want ook die cuty-pie Olief lag inmiddels al eens kressend als een varkentje op de grond in de supermarkt. En toen ik haar pedagogisch verantwoord liet liggen kreeg ik de wind van voren van een Vlaamse madam die mij kindermishandeling toedichtte. En merci. Ik noem dat persoonlijk liever opvoeden.

NEEEEEEEE NEEEEEEEE NEEEEEEEE.
Mamaaaaaaaaa pakken snikkerdesnotter.

Ohivia niet spelen. Ohivia niet pipi doen. Ohivia niette staartjes maken.

Ohivia visie kijken. JA. Ohivia visie kijken.

Ik val van al mijn voorgeschreven normen en waarden en plant het meisje tegenwoordig om 7.45 voor de good-old-beeldbuis. Dan rats rats ik die staartjes erin en en passent doet ze nog een plas op de pot. (still running the baby dry joehoe) Waarna we dan samen de tv weer uitdoen. Want die filmpjes van kindjes die iets slopen vindt ze stom. En dan begint het ik-wil-mijn jas-niet-aan-maar-een-vestje-ritueel. Die eindigt in een roodaangelopen meisje in een jas. Want dat wil IK. De mama. Dat ze haar jas aandoet.

Nougoed.

Dit log maakt al duidelijk.
Het gaat niet vanzelf. En zelfs mijn beroep helpt daar geen zier aan. Aangezien het hier mijn eigen kind betreft. En ik dus ineens niet meer zo helder kan oordelen.

En ze wordt nog twee.

Oh My God.

Wat kan ik verwachten. Wat gaat er gebeuren. Smeert ze dan kak in de stopcontacten? oh nee, dat was ik toen ik klein was. Smijt ze zich dan ter aarde op een zebrapad zodat ik geen kant op kan.
Gilt ze de boel bij elkaar?

Vanaf woensdag zal ik het weten.

En gisteren vierden we het al.

Wie is er jarig? "IKKE". Ze straalde de hele dag. Zei beleefd merci bij het ontvangen van cadeautjes. En peuterde bij elke bezoeker minstens 1 chippie los met haar grote reebruine smekende oogjes. Ach. Je bent maar 1 keer jarig per jaar. Dan mag dat.

Foto’s volgen.
Eerst mijn harde schijf een beetje laten recuperen. Van die nieuwe vrijgekomen ruimte.

En nu moet ik verder werken. Zodat ik vrijdag wel echt vrij heb.

Dus bij deze.
EINDE

Advertenties

16 thoughts on “hoe kan ik het mezelf zo moeilijk mogelijk maken?

 1. Oi oi oi!
  Ik heb echt geen idee waar je het over hebt.
  Rebelleren? Rebeleren? (geen zin in spellinsjek)
  Nee hoor, uh-uh, hier niets van dat.

  Máár.
  MAAR! Jouw Olive wordt twee!
  Twee!
  TWEE!

  Woei!

 2. Hieperdepiep!! Gefeliciteerd. En ja het wordt erger; als ze bijna 14 zijn (oudste hier) vragen ze of ze al een keertje een biertje mogen proberen:-)
  Dacht t niet…

 3. En daar is ze weer. Eindelijk.
  Dacht “die is d’r weblog en d’r Nederlandse vrinden vergeten”. Maar nee, zowaar een krabbel én een logske. Nou moe, das mooi.

  Twee wordt ze dus. 2! TWEE!!!!!!!
  Mijn aanstaande schoondochter wordt al twee jaar. Echt goehoed!

  En wat zeggen die Vlamingen? Kindermishandeling? Die zijn niet helemaal lekker. En dat blijkt. Zie: de Pfaffs. That says it all.

 4. Ohhh Astrid… Als je dit gehad hebt krijg je weer een tijd van oh wat hebben we toch een lief vriendelijk welopgevoed kndje…. En dan, als ze vier worden, begint het weer opnieuw. Krijsen, NEENEENEE en dan ook nog eens heul erg bijdehand.

  Maar toch houden we van ze!!!

 5. oef, ben blij dat het niet alleen bij mij er zo aan toe gaat!
  Ik heb ook geroepen dat ik ze nooit voor tv zou zetten en nu heb ik doodleuk de hele collectie van Studio 100! tsja…
  groetjes,
  Sophie
  PS: en opgepast met rozijnensnoepjes he 🙂

 6. morgen dus! jeuj! peuterinnetje =)

  maar meid, je hebt er idd al wel heel wat mee te stellen, zeg, wat een pittig tante-tje. ik zeg, kort houden! (ik ben hopeloos ouderwets, maar ik geloof erin. Kleuter heeft nog nooit ergens krijsend op de grond gelegen #bewijs ; )

 7. @allen: reactie van de papa: tis wel wat overdreven hoor. En dat is het ook. Want ze is heus niet de hele dag aan het puberen. thank God. Ze is vooral ook heel lief. Ja. HEEL LIEF.
  Vooral als ze wakker wordt. En gewoon spontaan zegt. “pappa is lief”. Sjemig. Dan smelt je gewoon.
  Nu alleen nog even oefenen op “mama is lief” natuurlijk…

 8. Niks niet erg als er wat pit in zit hoor. Is voor de papa en mama gewoon even wat aanpoten. Maar das moeders wel gewend, want dat roept ze vrijwillig al op zich af.

  Ennnnn, gefeliciteerd met dochters 2e verjaardag!

 9. Oke zo eentje had ik dus ook die is inmiddels 11, ik condoleer je alvast voor over 9 jaar als ze echt puber puberen….pfff zucht

  (ik ben niet alleen gelukkig)

 10. Ik ben niet van het ontmoedigen, maar onze draak is tweeeneenhalf en er is nog geen einde in zicht. Van die pubertijd. Erger nog, met een groeiende woordenschat wordt het steeds een graadje erger…
  Enne, ik doe het ook hoor, van die supermarktvloer. Gewoon laten liggen, ze komt vanzelf. Laat anderen maar kijken!

 11. pf tis kindermishandeling als je t kiend elke keer oppakt wanneer ze krijst. In elk geval loop je dan kans dat ze later aardig mishandeld wordt door de juffen van de kleuterschool, het kindje dat denkt dat ze altijd haar zin kan krijgen ook als ze in een groep met 30 zit. =D
  lekker laten liggen dus xD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s