op een onbewoond ei-hei-ei-land

Daar zit ik dus hè. Op een eiland. Een heel klein eilandje eigenlijk. 
Waar mijn leven bestaat uit Julian, Olief en Jiri.

Kortom. Een enorm enerverend en logwaardig bestaan.

Hoewel er eigenlijk best 'teenenander gebeurd is.

Zoals dat ie gewoon ineens geboren is. Nouja. Laten we zeggen dat 'ineens' een understatement is. Iets met vliezen en monitoren en inleiden en nog meer inleiden en NOG meer inleiden en dat ie toen ook nog een sterrenkijker bleek te zijn. Net als zn zus.
En dat ie dus gewoon veel te vroeg kwam. Maar dat de 28e wel een hele mooie dag is. En dat Olief ook van de 28e is. Maar dan oktober.

En verder, in soort-van-steno… 
-Lag ik dus bij Edje op de afdeling. En Lola is in het echt NOG leuker dan op de foto's!
-Werd Julian alras zo rood als een brandweerauto. Teveel rode bloedcellen, waardoor hij zo moe was dat je hem met nog geen 10 paarden wakker kon krijgen. Echt. Ook niet om te eten. Waardoor we nog een extra dag in het ziekenhuis mochten blijven. Edje gelukkig ook. Vond ik dan wel weer solidair zeg maar.
-Was Jiri vorige week donderdag onderweg om ons op te halen om naar huis te gaan. Maar dat lukte dus niet. Want de koppeling van de auto ging gewoon kapot. Werd ie weggesleept. De auto dus. Niet Jiri. Hoewel je die ook wel weg kon slepen denk ik. Mijn lieve schat. Gelukkig wist hij wel een andere auto te fixen. Anders zat ik nu nog in het ziekenhuis te wachten vrees ik.
-En ik vergat gewoon een hele tas in het ziekenhuis. Kwam ik pas uren later achter. Toen ik al thuis op de bank hing. Kuch.

Oh had ik trouwens al gezegd dat de geboortekaartjes verkeerd gedrukt waren? Nee hè. Maar nu zijn ze wel goed. En zitten ze in de enveloppen. Morgen gaan ze op de post!

Nah. Dat was het wel zo'n beetje.
Ik word hier op mijn eiland overigens enorm goed verzorgd. Allereerst natuurlijk door lieve Jiri. En daarnaast blijkt onze kraamhulp gewoon een engel te zijn. "ik hou van koken…wat dacht je van gevulde tomaatjes met geitenkaas-groentjes-en-spekjes met gele paprikasaus en een bonensalade…, moet ik niet iets voor je strijken?, zal ik even stofzuigen?, vind je het leuk als ik je iets laat zien van babymassage?, blijf jij nou even lekker zitten, …."

Dus ik trek me weer terug op mijn eilandje. Het eiland zonder zorgen. Met een heel klein lief mannetje, dat zo ontzettend op zijn grote zus lijkt dat het eng is. Maar dan met blauwe ogen. 
En dan Olief. Mijn kleine grote prinses. Ze klimt regelmatig op een krukje. Om naar Julian te kijken. En soms staat ze dan rustig 10 min te staren. "hij is lief hè, baby Julian. Dat is mijn broertje."

IMG_7156 nog in het ziekenhuisIMG_7373 slapen in de kinderwagen…
IMG_7479 Zus en Broer.
 

 

Advertenties

24 thoughts on “op een onbewoond ei-hei-ei-land

 1. Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! Wat kun je zien dat ze broer en zus zijn trouwens.
  Soms spiek ik een beetje mee op je site, maar ik heb geloof ik nog nooit gereageerd. Nu zag ik de 28ste (2x) en daar weet ik iets leuks over.
  In China, waar mijn broer woont, is de 28ste een hele goede dag. Mijn broer is getrouwd met een Chinese. Haar vader heeft de dag bepaalt: de 28ste. Want: De 2 staat voor ‘snel’ en de 8 staat voor ‘rijk’. Haar vader zal rijk vooral als geld gezien hebben, maar je kunt het natuurlijk veel grootser uitleggen.
  Hoe dan ook: de 28 is een heel gunstig getal in China!

 2. geweldig zeg, heerlijk om even jouw verhaal met jouw woorden en humor en relativeringsvermogen te lezen. Ben blij dat je geniet. Maar hoe zit het nu met die rode bloedlichaampjes…? ik zie uit naar zaterdag! we komen rond 12 uur, is de verwachting. Komt dat uit voor jullie? anders duiken we eerst even de stad in… x Lijn

 3. Die kraamhulp hadden onze buren ook wel kunnen gebruiken, in plaats van het norse typje dat alleen maar klaagde. Heeeerlijk dat je je zo kunt laten verwennen! Heeft Julian een ok-stempel gekregen van de kinderarts, of moet ie onder controle blijven?

 4. Ach wat heerlijk!
  En fijn dat je geniet van dat eilandje.
  Ik ben zelf niet zo’n beste eilandbewoner
  als ik niks mag en kan.
  Restless legs.

  Maar Julian is cute!
  (t-shirtje, góed man, van wie héb je dat?!!)
  En O zo Lief.

 5. twee prachtige kindertjes!! echt helemaal superrrr!! goed om te lezen dat het goed gaat met jullie.
  geniet lekker van je gezin op je eiland;-)

  liefs lin

 6. Laat die veerboot maar voor wat hij is en geniet jij nog maar wat voort van je eiland, het lijkt me er zalig!
  xxx

 7. Geniet maar lekker van deze periode! Jammer dat je zoveel tegenslag hebt gehad, maar zo te zien is het allemaal weer dik in orde! En wat een kanjer van een zus heeft dat mannetje.
  lieve groetjes
  Erna

 8. Om op te eten, dat gezinnetje van jou. De verhalen errond niet helemaal 100%, maar ik begrijp dat het ‘over ’t algemeen’ goed gaat en dat is leuk om te horen!

 9. Hoi Astrid,
  Ik kwam via via op je blog (Nicolekebolleke) en kon bijna niet meer stoppen met lezen! Leuk! En wat een mooie Kids! Zal hier zeker nog eens terug komen!
  Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s