mijn kleine frambozenmannetje

Bijna 6 maanden geleden werd je geboren.
Een tiptopgaaf perfect mannetje.

Zonder vlek.

Na een week had je een klein zuigplekje op je lip. Waar ik geen aandacht aan besteedde.

Geen vlek.

Toen kwam er een vlekje op je hoofd. Onder je haar. Niet erg. Gaat vanzelf weg. En gelukkig niet in je gezicht. Dacht de perfectionist in mij.

Bijna onzichtbare vlek.

Na een maand had je er 4. En het zuigvlekje op je lip. Dat transformeerde ook in een klein framboosje.

Zichtbare vlek.

Mijn kleine perfecte mannetje. Je bent zo mooi. Met je framboosje. Frambozenvlek. (ook wel aardbeienvlek genoemd trouwens. Ach. Het is iets in de "rood-fruitsferen" zeg maar)
Een hemangioom. Of eigenlijk. 4 hemangiomen. Maar die ene. Tsja. Die valt gewoon op.

En soms vind ik het zo moeilijk. Wildvreemden die zich over je heenbuigen. En niet zeggen. "wat is ie mooi". Maar wel. "Oei. Wat is DAT?". of "Wat heeft ie daar?".

Als je je druk maakt zwelt het vlekje op en wordt hij groter. Als je ontspannen bent wordt ie juist kleiner.
Eigenlijk is het een verzameling van hele zachte bultjes. Net een sponsje. Of nee. Het is gewoon net een framboos. Het voelt ook als een framboos. Dat zachte, kwetsbare velletje dat alleen een framboos heeft.

Af en toe maak ik me zorgen. Wat als hij toch ineens veel groter wordt. Of inwendig doorgroeit. Wat als het niet weggaat? Of als het veel langer duurt dan tot je 2e. Of 8e? Want die prognose heeft de kinderarts ook vandaag weer gegeven.
Hoe vaak gaan mensen ernaar kijken? Staren? Gaan andere kinderen het niet raar vinden?

Maar eigenlijk vind ik je gewoon vooral heel heel mooi. Zoals alleen een moeder haar zoon mooi kan vinden.
Kleine jongensversie van je zus. Mini-Olivia. Mooie Julianneman.
Kleine grote man.

klik klik klik klik klik klik

6 keer klikken. 6 keer mooi. Mét framboosje. Mijn eigen kleine flipje van de betuwe. Mijn frambozenmannetje!26 nov

 

Advertenties

26 gedachten over “mijn kleine frambozenmannetje

 1. Het is gewoon een heel lekker mannetje! Ons neefje wiebe heeft ook een framboosje op zijn kin. en is ook gewoon een lekker mannetje. Die framboos zien we niet eens, terwijl hij er echt is.

 2. Niet alleen zijn mamma vindt hem prachtig, hoor! Julian is een prachtig kind, ik vind het ook. Dat vlekje is gewoon het kersje op de taart. Of nee, het framboosje op de taart natuurlijk.

 3. De kers op de taart, en de framboos op de knapperd!

  Liv heeft een klein hemagioompje op haar voorhoofd, en nu ze 20 maand is, is het al bijna helemaal vervaagd. Vreemd, dat iets met zo’n intense kleur zomaar verdwijnt, vind ik. Maar het maakt er hen niet minder knap op. 🙂

 4. Ik ben een stiekeme meelezer, maar wil nu ook wel graag reageren.

  Ten eerste, mooi verwoord en wat een mooi mannetje heb je! En die ogen, wow!!

  Ten tweede, ik herkende het plekje al op de vroege foto’s die je plaatste en was al benieuwd of en wanneer je er iets over zou schrijven. Onze dochter had/heeft ook een aardbeienvlek op haar voorhoofd en op haar rug. Vooral die op haar voorhoofd werd steeds groter en dikker en riep een hoop reacties op (het was net een grote ‘aan- en uitknop’). Het is verdrietig dat mensen eerst die plek zien en dan (soms) pas je mooie meisje. Nog erger is het als ze smoezen en niets zeggen. Ook de reacties van andere kinderen kunnen heel pijnlijk zijn. Ik heb weleens de neiging gehad haar te verstoppen.
  Maar hij gaat weg!! Onze dochter is nu bijna drie en hij is nu plat en de kleur is vervaagd. Wij hebben heel hard gehoopt dat ‘ie weg zou zijn voordat ze het zichzelf echt bewust werd, en gelukkig was dat zo. Hetzelfde hoop ik voor jullie. En zo niet, hij heeft een hoop om te compenseren voor de plek!!!!

 5. Mooi manneke. En wat pijnlijk als mensen alleen maar vragen `wat is dat`?? Tss.. daar krijgt dit toch al hele kwetsbare moederhart pijn van. Ik vind hém prachtig én z´n shirt geweldig??!!!!

 6. heb regelmatig al foto’s van je mooie mannetje gezien en eigenlijk nooit er bij stil gestaan. ik heb het wel gezien maar eigenlijk zie ik alleen maar dat mooie koppie van hem!! lieve astrid , je hebt een prachtige zoon!!!!

 7. Ik kan er niets aan doen maar ik vind Julian juist perfect! Zijn framboosje is zo schattig en iets wat hem zo unieks maakt! En ik heb het echt waar geprobeerd om eerst zijn frambosie te zien maar ik zie eerst dat guitige snoetje vol duegenieterij waar mama nog van gaat opkijken en dan als ik heel hard zoek zie ik de markering waar je een kusje moet geven, ja hoor juist daar! 😉
  xx

 8. Ik lees af en toe mee en reageer eigenlijk nooit, maar nu wél. Wat een mooi kindje heb je en zijn vlekje is als een schoonheidsvlek. Een kleine imperfectie die hem alleen maar perfecter maakt. Ik vind het prachtig!

 9. Ook dochter heeft er een, maar die zit op haar taille, dus dat is natuurlijk ook niet zo frontaal.
  Gelukkig gaan ze inderdaad weg, voordat kinderen zich er bewust van zijn.

 10. =)

  kindje van vriendin had eentje op z’n oog, zo groot dat ze zelfs naar oogarts moesten om te kijken of het z’n zicht niet belemmerde. maar uiteindelijk werd ‘ie minder en minder en nu, hij is 3,5 jaar, is ‘ie al bijna weg. en ja, het valt op en ja, mensen vragen ernaar. meestal uit bezorgdheid, denk ik.

 11. ’t Is gewoon een prachtig mannetje!! Hij is perfect zoals hij is! Maar ik begrijp je bezorgdheid wel.. Neefje van Nand heeft ook zo’n vlekje.. Werd eerst beetje groter en wat duidelijker en nu begint het te vervagen!

 12. @allen: wow, lief. Zoveel lieve reacties! Merci!
  En Sophie, dat is wel de mooiste omschrijving zeg. Tis precies de markering waar ik hem een kus moet geven inderdaad!

 13. Mooi geschreven! maar heb vertrouwen datr het weggaat! Bij mijn vriendin haar dochter was het weg voordat ze 4 werd en die had nog een veel grotere op haar voorhoofd. En bij Julian valt het eiegenlijk bijna niet op! mooi manneke!
  Gr Roos

 14. Kind, ik zie dat ding nauwelijks.
  Hij is prachtig! Zei ik al de eerste keer dat ik hem zag.
  En jij kijkt er helemaal voorbij.
  Omdat je ziet what’s underneath.

  Besides, ik zou m helemáál opvreten dat manneke, om daarna wat kleine frambozenpitjes uit mijn mond te vissen.

  😉
  Kus

 15. Ik vind dat het hem net karakter geeft! Echt een schoon ventje, maak je maar geen zorgen!

  En ik had vroeger ook zo’n soort vlekje, in de vorm van een voetstapje, schuin boven mijn linkeroksel, en -even kijken- dat is hélemaal weg, al sinds de lagere school verdween dat langzaam aan.

  Dat is trouwens één van de zeven schoonheden, zo’n vlekje. Nah!

 16. Wat een lief logje. Ik kan me heel goed voorstellen dat het is zoals je beschrijft. Zelf had ik een grote framboos op mijn been vroeger en die is vanzelf weer weggegaan. Julianneman is een prachtkind met zulke mooi oogjes en zo’n lief gezichtje! Wees maar trots op jou kleine Flipje.

 17. Wat een mooi, kwetsbaar logje. Het raakt me recht in mijn moederhart. Ik kan me je bezorgdheid zo goed voorstellen! En de mooiste reactie is inderdaad van Sophie! Daar kun je je toch helemaal aan optrekken, aan zulke positieve woorden! Sluit me er helemaal bij aan!

 18. kreeg er tranen van in mijn ogen, recht uit je hart, Jiri heeft een hele mooie vrouw gevonden met wie hij 2 prachtige kinderen heeft! Dikke kussen uit ZA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s