van de goede genen en de naaimachine

Ik besef dat ik met dit logje mijn zorgvuldig opgebouwde hippe imago in een keer om zeep schrijf. Of nouja. Om zeep. Dat ik het zeg maar een, eh, nieuwe richting geef. Dat imago dus. Want uitbesteden is mijn middle name. Ja. Ik zoek graag anderen die dan alle ideeën die ik in mijn hoofd heb voor mij kunnen uitvoeren. Beter goed uitbesteed dan zelf verprutst.

Maar gisteren besloot ik dus dat ik best een rokje kon maken. Zelf. Zomaar. Out of the blue.
En als ik dan iets in mijn hoofd heb dan moet ik dat dus doen hè. NU. NU. NU.

Ik had namelijk een oma die enorm goed kon naaien. En van haar erfde ik een naaidoos. Een heerlijke doos, vol knoopjes en restjes onderbroekenelastiek en allerhande spannende dingen die ik niet altijd thuis kan brengen. Verpakt in blikjes van lang geleden, waar ooit talkpoeder of zalfjes in hebben gezeten. En die ruiken naar vroeger. Af en toe keek ik er naar. Grabbelde ik door al die spulletjes. En dan zag ik weer even voor me hoe mijn oma al die spulletjes had gebruikt.

Van mijn andere oma, die gelukkig nog wel leeft, kreeg ik jaren geleden haar oude naaimachine. Voor de lessen textiele werkvormen. Ik naaide er al eens dekbedhoesjes mee. Zigzaggen en rechtdoor stikken kon ik dus.

En gisteren kwamen alle dingen mooi samen. Met de naaimachine van mijn ene oma en de genen van mijn andere oma maakte ik een rokje. En ach, dan maar meteen all the way. Inclusief knopenelastiek in de taile, voeringstofje, plooien en een blinde rits. Nouja. Semi-blinde rits. haha. Daar is nog wat werk aan zeg maar.
Ik vind hem leuk. Olief ook. “want groen is mijn lievelingskleur”.

Nou. En nu kan ik dus proudly mijn pronkstuk presenten. Ik kan het. Het lukte. Ik ben eigenlijk gewoon heel tevreden. Want op een paar schoonheidsfoutjes na is ie gewoon hartstikke goed gelukt. Jeej!

“dora-muziekje aan”. tutu-dutu-dututu Het lukte!

En even credits. Ik baseerde me op 2 dames die echt heel goed kunnen naaien. En die hun duidelijke handleidingen (zonder patroon, love it!) online hebben gezet.
http://polkadotjes.blogspot.be/2010/10/tsjilp-tsjilp.html
http://emmaenmona.blogspot.be/2010/07/handleiding-stolplooirokje.html

Advertenties

6 gedachten over “van de goede genen en de naaimachine

    • Haha, ja. 2 dagen vrij en ipv lessen voorbereiden zit ik achter de naaimachien. Hmmm. En ik bestelde uit pure euforie zomaar nog een mooi stofje. Voor de volgende vrije dag en brugdag 🙂

  1. Ik ben écht onder de indruk. Fantastisch geworden! En omdat ik ook van het uitbesteden ben, als ik jou nou wat geinige retro tricot stuur, kun jij dan wat fijne broekjes in elkaar toveren? Gheghe…

  2. Pingback: Dearskirtlove <3 | mamamontagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s