when the bats come out during daytime…

Op een zonnige winterdag in februari kan het zijn dat je ze zomaar ziet. Vleermuizen. Eigenlijk nachtdieren. In de war. Want het voelt als lente, in de winter.

IMG_5240

Meestal zijn wij nu in Val Thorens. Dit jaar eens in België. Ik zat onverwachts zelfs thuis, Julian heeft namelijk waterpokken. Werken met een zieke zoon erbij lukte me niet, achter de naaimachine kruipen wel. Inclusief 83 onderbrekingen voor dorst/jeuk/druppeltjes/paniek/slaap/broodje/…
Olief wilde hier graag als vleermuis carnaval vieren. Julian als vleermuizenredder-die-er-zelf-ook-als-een-vleermuis-uitziet.

Ik vond de tutorial hier: http://www.danamadeit.com/2011/10/halloween-costumes-2011-into-the-dark-knight.html
En alle stof haalde ik bij Moens aan de turnhoutsebaan. Zwarte mantelstof en afgrijselijk onder je machine wegglijdende synthetische voering. Donkerblauw voor Juju, hij koos het zelf. Frozenblauwgroen voor Olief. Haar lievelingskleur.
Her en der een schots en scheef gestikt. Het lampje van mijn naaimachine heeft het namelijk begeven. Maar daar zie je niks van als ze vliegen. Want dat doen ze, vliegen. Roef. Weg. Terug naar een donkere zolder. Ik heb ze er zelf zien hangen. Nu maar hopen dat de feestzaal op school donker genoeg is voor ze 😉

IMG_5255 IMG_5260 IMG_5275b

Bij Julian bleek ik de spanwijdte niet goed te hebben gemeten. Je mag echt de hele handlengte erin meenemen. Want dan kun je een elastiekje bevestigen voor om hun vinger. Blijft de vleugel veel mooier van zitten! IMG_5279b IMG_5284 IMG_5297 IMG_5312 IMG_5317 IMG_5326b IMG_5280
IMG_5340

 

Advertenties

14 gedachten over “when the bats come out during daytime…

  1. Staans applaus. Ik doe het je niet na.

    Ik weet niet of schattig een woord is wat standaard bij vleermuizen past, maar bij deze 2 is het treffend.

    • Woehoe, je reactie staat er. En dan nog 3-talig ook. Respect! En Julian is ook dol op batman en superhelden. Ik wilde alleen echt niet zo’n synthetisch heldenpak kopen… Dus blij dat hij hier zo gek op is!

    • Thanks!! Vind ik ook, haha. Weet nog dat jij de tasjes maakte, was ik zo jaloers op. En nu kan ik het ook, joehoe! (hoewel, nog nooit een tasje gemaakt eigenlijk…)

    • Zag het, hij ziet er nochtans niet synthetisch uit. Deze zijn ook heel synthetisch gevoerd trouwens hoor. Maar zo’n heel pak uit van die licht ontvlambare stof… ik heb het er niet voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s